Sarmalute cu piept de pui in foi de vita

Printeaza

Sarmalute cu piept de pui in foi de vita din: piept de pui, orez, patrunjel, marar, bulion, ceapa, oregano, frunze murate de vita de vie, bors, ulei, rozmarin, sare, piper.

Ingrediente:Sarmalute_cu_piept_de_pui_in_foi_de_vita

  • 2 piepti de pui dezosati si tocati
  • 80 g orez
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 5 linguri bulion
  • 3 cepe
  • oregano uscat
  • frunze murate de vita de vie
  • 150 ml bors
  • 3-4 linguri de ulei
  • rozmarin, pentru decor
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pui carnea tocată într-un vas. Separat, căleşti ceapa şi ore­zul spălat şi scurs. Torni ames­tecul peste carnea tocată, adaugi oregano, o lingură de bulion, verdeaţa şi condimen­tezi cu sare şi piper, după gust. Amesteci foarte bine compo­ziţia cu mâna.

Speli frunzele de viţă, le tai co­diţele, le laşi la desărat aproxi­mativ 2 ore, apoi le opăreşti, 5 minute, în apă clocotită. Le scoţi cu grijă şi le laşi să se ră­cească într-o sită. Iei câte o lingură din ameste­cul de carne şi pui pe frunza de viţă, rulezi strâns, apoi in­troduci capetele frunzei.

Acoperi fundul vasului, în care fierbi sarmalele, cu 3-4 frunze de viţă, le aşezi în stra­turi şi acoperi din nou cu frun­ze. Torni apă cât să le acopere şi ţii sarmalele la foc mic, 40- 50 de minute, cu capac. Diluezi bulionul rămas în borş.

Torni amestecul peste sarma­le şi laşi la fiert, în cuptor, până capătă o pojghiţă închisă la culoare. în momentul servirii, decorezi sarmalele, dacă vrei, cu rozmarin proaspăt.

Sarmalute cu piept de pui in foi de vita

Sarmalute_cu_piept_de_pui_in_foi_de_vita

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.