Sarmalute cu ciuperci si telina

Printeaza

O reteta gustoasa de sarmale cu ciuperci, telina, ceapa, morcovi, verdeata, malai, varza, ulei, sare si piper.


Ingrediente:Sarmalute cu ciuperci si telina

  • 500 g cea­pă
  • 3 morcovi
  • 1 ţelină mare
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 750 g ciu­perci proaspete
  • 1 legătură de verdeaţă
  • 1 lingură mălai
  • 1 varză murată
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli zarzavaturile şi dai pe râză­toare rădăcinoasele. Tai ceapa peştişori şi o căleşti în ulei, apoi adaugi legumele rase şi mai laşi pe foc 5 minute. După ce s-au răcit le ames­teci cu ciupercile tăiate cubuleţe, verdeaţa tocată, mălaiul şi pui sare şi piper după gust.

Pregăteşti foile de varză, le tai nervurile, le opăreşti şi le laşi la scurs câteva minu­te. Infăşori apoi sarmalele, le aşezi într-o cratiţă, presărând printre straturi varză tocată.Torni apă şi puţin ulei peste sarmale, presari un praf de sare şi le fierbi pe foc mic.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.