Sarmalute cu ciuperci si orez in foi de vita

Printeaza

Sarmalute cu ciuperci si orez in foi de vita din: orez, ciuperci, praz, supa vegetala, foi de vita, sare, piper, marar, suc de rosii, apa.

Ingrediente:Sarmalute_cu_ciuperci_si_orez_in_foi_de_vita

  • 250 g orez
  • 8 ciuperci champignon mari
  • 1 praz (numai partea alba)
  • 1 cana de supa vegetala
  • 50 de foi de vita
  • sare
  • piper
  • marar
  • 1/2 cana suc de rosii
  • apa

 

Mod de preparare:

Se pun frunzele de varză într-o cratifă cu apă clocotită şi putină sare şi se lasă 4-5 min, se scot şi se lasă la scurs (sau putem folosi frunze de vită din conserve); Se căleşte orezul într-o tigaie de teflon în câteva linguri de ulei, timp de 2-3 min, se adaugă ciupercile şi prazul tocate mărunt şi se călesc împreună pentru încă 3-4 min.

Adăugăm sare şi piper;

Se adaugă o cană de apă sau de supă vegetală şi se lasă pe foc mic până ce orezul absoarbe toată apa. Amestecul final trebuie să fie foarte bine scăzut;

Lăsăm amestecul să se răcească, după care luăm cu o linguriţă mici porţii pe care le înfăşurăm în frunzele de vită. Indesăm cu degetul foarte bine capetele fiecărei sarmale;

Intr-o cratită destul de înaltă adăugăm 2-3 linguri de ulei de măsline şi apoi aranjăm în cerc sărmăluţele.

După ce terminăm de format primul strat, punem peste el un alt strat de sarmale, iar în centru punem sarmalele rămase.

Sarmalute cu ciuperci si orez in foi de vita

Sarmalute_cu_ciuperci_si_orez_in_foi_de_vita

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.