Sărmăluţe cu carne de curcan

Printeaza

O reteta delicioasa de sarmale cu:carne de curcan, varza murata, ceapa verde, orez, patrunjel, concentrat de legume, rosii, ulei, piper, cimbru, smantana.

Ingrediente:

  • 1 kg piept de curcan
  • 2 verze mijlocii  murate
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 cub concentrat de legume
  • 1 cană orez
  • 1 legătură pătrunjel
  • 3-4 roşii
  • 50 ml ulei
  • pi­per
  • o mână cimbru
  • 200 ml smântână

 

Mod de preparare:

lei verzele murate, le desfaci în foi, iar separat, într-un castron, amesteci carnea de curcan tocată, cu ceapa verde şi pătrunjelul tăiat mărunt. Adaugi şi cubul de legume dizolvat în puţină apă, apoi orezul bine spălat, piperul şi cimbrul, lei foile de varză, le porţionezi şi umpli fiecare foaie cu amestecul din castron.

Pui sarmalele într-o cratiţă cu puţin ulei, adaugi un pic de apă, tai roşiile mărunt şi le pui între sarmale. Dai cratiţa la cuptor 1 oră, fără să deschizi uşa cuptorului. Când sunt gata, serveşti delicioasele sarmale cu smântâ­nă deasupra.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.