Sarmale
PrinteazaIngrediente:
- 1/2 kg carne de porc
- 2 cepe
- 2 linguri orez
- 5 linguri pastă de tomate
- 200 slănină afumată sau kaizer
- 2 verze murate
- 1 foaie dafin
- piper boabe
- cimbru
- 1 legătură mărar
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli varza murată, îi tai cotorul, desprinzi frunzele una câte una şi dacă sunt mari, le împărţi în 2-3 bucăţi. Pregăteşti apoi umplutura. Speli orezul şi-l pui la înmuiat în apă caldă. Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti puţin în ulei şi o amesteci cu carnea tocată, orezul scurs bine şi 2 linguri pastă de tomate.
Potriveşti de sare şi piper, presari şi puţin cimbru şi înfăşori sarmalele în frunzele de varză pregătite. Tai slănina sau kaizerul feliuţe, toci şi puţină varză şi le pui pe fundul unei cratiţe mai mari sau într-un vas de lut special împreună cu foaia de dafin, câteva boabe de piper, cimbru şi 2 linguri de pastă de roşii.
Aşezi apoi sarmalele şi mai pui varză tocată între rânduri şi deasupra. Presari puţin cimbru peste varză, adaugi şi pasta de roşii rămasă şi mărarul tocat, umpli cratiţa cu apă şi dai sarmalele la foc potrivit, pentru 2 ore.
Sarmale
Pofta buna!