Sarmale in varza rosie

Printeaza

Sarmale in varza rosie din: varza rosie, fila de porc, untura, sunca, oua, pesmet, sherry, unt, vin, smantana, piper.

Ingrediente:Sarmale_in_varza_rosie

  • 1 varză roşie
  • 350 g filă de porc
  •  1 lingură untură
  • 125 g şuncă
  • 1 ou
  • 1 gălbenuş
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri Sherry sec
  • 1 1/2 lingură unt
  • 250 ml vin roşu
  • 125 ml supă de carne (instant)
  • 300 ml smântână
  • 1 lingură piper roz la borcan

 

Mod de preparare:

Se opăresc 8 foi de varză roşie în apă cu sare, timp de cca 3 min. Se dau prin apă rece şi se lasă să se scurgă.

Carnea se prăjeşte în untură şi se dă prin maşina de tocat. Se amestecă împreună cu şunca tăiată cubuleţe, oul, gălbenuşul, pesmetul, 1 lingură smântână şi Sherry. Se condimentează.

Se aşază pe planşetă câte 2 foi de varză, suprapuse; se repartizează deasupra carne, se rulează şi sarmalele se prăjesc în unt. Se toarnă vin şi supă şi se înăbuşă timp de cca 45 min.

Se scot sarmalele din vas. Zeama se amestecă în restul de smântână, se fierbe şi se condimentează. Se presară boabe de piper şi se servesc cu sos.

Sarmale in varza rosie

Sarmale_in_varza_rosie

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.