Sarmale in vas de lut

Printeaza

Sarmale in vas de lut din: carne de porc, orez, ceapa, varza, cimbru, sare, boia iute.

Ingrediente:Sarmale in vas de lut

  • 1 kg carne de porc
  • o cana de orez
  • 1/2 kg ceapa
  • 1 varza
  • cimbru
  • sare
  • boia iute

 

Mod de preparare:

Tai carnea cat mai mic cu putinta cu un cupt foarte bine ascupt. Apoi o calesti pupti cu ceapa taiata marunt si dupa 5 mi­nute adaugi si orezul si le mai calesti impreuna 2 minute.

Potrivesti gustul de sare, boia si adaugi si cimbru tot in tocatura. Fasonezi frunzele de var­za, opresti si pentru fundul vasului si infasori sarmalele.

Scufunzi complet in apa rece vasul de lut ca sa se imbibe bine cu apa, asezi sarmalele, pui capacul vasului (de asemenea udat) si dai sarma­lele la cuptor.

Vasul de lut nu poate fi folosit fara a-1 imbiba in apa rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.