Sarmale in varză acră

Printeaza

O reteta delicioasa de sarmale din: carne de porc, carne de vita, costita de porc, orez, ceapa, varza murata, bulion, bors, patrunjel, cimbru, frunze de dafin, sare, piper.

Ingrediente:Sarmale in varză acră

  • 500 g de carne de porc
  • 500 g de carne de vită
  • 250 g de costiţă de porc afumată
  • 150 g de orez
  • 2 cepe
  • 2 căpăţâni varză murată
  • 3 linguri de bulion
  • 11 de borş
  • 1 legătură de pătrunjei
  • 1 linguriţă de cimbru
  • 4 frunze de dafin
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Orezul se spală bine şi se pune într-un castron. Se dă carnea prin maşina de tocat. Se amestecă cu orezul. Ceapa se dă pe răzătoarea mică, se căleşte în puţin ulei şi se amestecă cu o linguriţă de boia. Se adaugă şi ea în compoziţie, amestecându-se cu pătrunjelul tocat, cu cimbru, cu bulionul, cu sare şi piper.

Se desprind foile mari de varză şi se pun deoparte, iar cele mici se toacă mărunt, curăţând cotorul. Se modelează sarmalele în câte o frunză de varză acră.

Pe fundul unei oale de lut se pun o parte din varza tocată şi câteva bucăţele tăiate de afumătură. Se aşază sarmalele, se adaugă afumătura treptat şi se acoperă totul cu un strat de varză tocată. Deasupra se pun frunze de dafin.

Se toarnă borşul şi se dă oala acoperită cu un capac la cuptor, la temperatura de 200°, timp de 90 de minute.

Se scade apoi temperatura cuptorului şi se lasă până ce sarmalele sunt gata.

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • sarmale la cuptor electric
  • sarmale la cuptor electric temperatura
  • temperatura coacere sarmale cuptor electric
  • sarmale la cuptor electric timp

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.