Sarmale in frunze de spanac

Printeaza

O reteta delicioasa de sarmale din: spanac, ficat de pui, carne de porc, ceapa, rosii, nuca de cocos, nuca,  untura, mustar, bulion, cimbru, maghiran, chilii, pasta de ardei picant, sare, piper, vin alb, zahar.

Ingrediente:Sarmale in frunze de spanac

  • 20-24 frunze de spanac
  • 250 g ficat de pui
  • 250 g carne tocată de porc
  • 2 cepe
  • 4 roşii
  • 100 g nucă de cocos rasă
  • 100 g nucă
  • 100 g untură sau unt
  • 2 linguri muştar
  • 500 ml bulion
  • de roşii
  • cimbru
  • măghiran
  • chilii (boia iute) după gust
  • 1 lingură pastă de ardei picant
  • sare
  • piper
  • 2 pahare de vin alb
  • 4 linguri zahar

 

Mod de preparare:

Alegi frunze de spanac fru­moase şi le pui să dea un clocot în apă cu sare, le scurgi şi le rulezi, apoi le laşi să se răcească. Intre timp, căleşti ceapa mărunţită în untură sau unt, adaugi car­nea, ficăţeii tăiaţi cubuleţe (nu tocaţii), roşiile curăţate de coajă şi mărunţite, nuca de cocos rasă, nuca prăjită şi strivită, cimbru, muştar şi sare.

După ce se coagulea­ză compoziţia, umpli foile de spanac şi formezi sărmăluţe pe care le aşezi într-un vas în care ai caramelizat zahărul şi l-ai stins cu cele 2 pahare de vin.

Acoperi sarmalele cu sosul format din bulion, pasta de ardei, măghiran, chilii, sare şi piper, după gust. Laşi această compoziţie la rece, să se marineze cel puţin 4-6 ore (preferabil peste noapte), apoi pui vasul în cuptorul preîncălzit şi laşi la foc mic circa 2 ore.

Sarmale in frunze de spanac

Sarmale in frunze de spanac

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.