Sarmale din pulpe de pui in foi de viţă
PrinteazaSarmale din pulpe de pui in foi de viţă
- 5-6 pulpe de pui
- 5-6 cepe
- 1 cană de orez
- piper
- sare
- cimbru
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- 3-4 roşii
- 2 ouă
- sare
- foi de viţă-de-vie proaspete
- ulei
Mod de preparare:
Dezosezi pulpele fără să înlături grăsimea şi dai carnea prin maşina de tocat. Pui apoi în compoziţie ceapa tăiată mărunt, orezul, piper şi sare după gust, cimbrul, mărarul şi pătrunjelul tocate mărunt şi ouăle.
Ţii apoi roşiile în apă fierbinte 2-3 minute, le decojeşti, ie tai mărunt şi le pui într-o cratiţă cu puţin ulei cu sare şi 1 linguriţă de sare. Laşi roşiile pe foc mic 10 minute, cât să formeze un sos.
Il adaugi în compoziţia de came şi amesteci. Speli frunzele de viţă, le opăreşti pentru 10 minute în apă cu sare şi înfăşori sarmalele. Le aşezi într-o cratiţă, torni apa cât să le acopere şi le pui la fiert pentru 1 oră. Sunt nemaipomenite cu smântână şi mămăliguţă caldă!
Poftă bună!