Sarmale din peste afumat

Printeaza

Sarmale din peste afumat din: varza, peste, orez, ceapa, suc de rosii, vin, patrunjel, marar, cimbru, dafin, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Sarmale din peste afumat

  • 1 varză
  • 200 g peşte afumat dezosat
  • 1 kg peşte dezosat (crap, ştiucă, şalău)
  • 1 ceaşcă de orez
  • 2 cepe
  • 1 ceaşcă de suc de roşii
  • 1 pahar de vin
  • 1 legătură de pătrunjel şi mărar
  • cimbru
  • foi de dafin
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Varza se desface în foi. Dacă varza este mura­tă, se spală în mai multe ape, iar dacă esteproaspătă, se opăreşte.

Ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se căleşte în ulei. Peştele se toacă şi se adaugă peste ceapă, împreună cu piperul, mă­rarul tocat mărunt şi orezul şi se lasă până se umflă bobul de orez. Compoziţia obţinută se răceşte şi apoi se umplu foile de varză, formându-se sarmalele.

Restul de varză se toacă. Intr-o oală unsă cu ulei se pun un strat de varză toca­tă, foi de dafin, cimbru şi un rând de sarmale; ultimul strat este de varză tocată. Deasupra se pun cimbru, foi de dafin, piper, se adaugă vin­ul, sucul de roşii şi apă cât să acopere sarmalele.

Se fierb la foc mic. Se pot lasă la cuptor, să se rumenească.

Sarmalele din peşte se pot înfăşură şi în foi de viţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.