Sarmale de post cu ciuperci si pasat

Printeaza

Sarmale de post cu ciuperci si pasatSarmale de post cu ciuperci si pasat

Ingrediente:

  • 30 de foi de varză acră
  • 100 g orez
  • 150- 200 g ciuperci uscate (proaspete sau din conservă)
  • 200 g păsat
  • 2 cepe mari
  • 1 gogoşar ro şu sau o lingură pastă de ardei
  • 1 morcov dat pe răzătoarea mare
  • 150 ml ulei
  • sare
  • piper
  • condimente
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Ceapa tăiată mărunt sau dată prin maşina de tocat o prăjeşti în ulei împreună cu morcovul ras şi gogoşarul tăiat cubuleţe. Ciupercile le ţii 20 de minute în apă fierbinte, apoi le speli bine şi le dai prin _ maşina de tocat.

Le pui peste ceapă şi morcov şi le căleşti puţin. Păsatul şi orezul spălat se amestecă. Cu această compoziţie, condimentată după gust cu sare, sare, piper şi cimbru, umpli foile de varză acră.

Sărmăluţele au un gust deosebit dacă le fierbi încet în oală de lut sau dacă le pui la cuptor. Sunt delicioase alături de o mămăliguţă din mălai grişat!

Sarmale de post cu ciuperci si pasat

Sarmale de post cu ciuperci si pasat

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.