Sarmale de post cu ciuperci si cimbru

Printeaza

Sarmale de post cu ciuperci si cimbru

Ingrediente:Sarmale de post cu ciuperci si cimbru

  • 1 cutie ciuperci (conservă)
  • 1 ceaşcă orez
  • 2 cepe potrivite
  • 1 varză potrivită
  • 1 linguriţă pastă de tomate
  • 1 ceaşcă ulei
  • 1 lingură borş proaspăt
  • sare şi piper după gust
  • 1 vârf cuţit cimbru tocat mărunt

 

Mod de preparare:

Ciupercile le scurgi de apă, le treci prin maşina de tocat, cu cimbru tocat mărunt. Cureţi ceapa o toci mărunt şi o înăbuşi în ulei cu sare şi piper. Orezul il speli şi îl fierbi până se înmoaie.

Intr-un castron amesteci ciupercile tocate, orezul fiert şi ceapa. Desfaci varza în foi, o opăreşti cu borş fiert (asta dacă varza e dulce).

Umpli sărmăluţele, le aşezi într-un vas şi deasupra pui varză tocată mărunt, pastă de tomate şi uleiul în care ai călit ceapa. Laşi să fiarbă la foc mic, apoi le pui la cuptor până scade zeama.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.