Sarmale de porc fierte in vin

Printeaza

O reteta de sarmale de porc fierte in vin din: carne de porc, carnati de porc, orez, ceapa, pasta de tomate, varza murata, vin alb sec si condimente.

Ingrediente:Sarmale de porc fierte in vin

  • 1 kg carne de porc
  • 400 g carnati de porc proaspeti
  • 100 g orez
  • 2 cepe
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 varza murata mare
  • 1 l vin alb sec
  • 2 lingurite condimente

 

Mod de preparare:

Toci carnea de porc si o amesteci cu ceapa taiata marunt si calita. Adaugi orezul spalat, pasta de tomate si 2 lingurite de condimente pentru sarmalute. Omogenizezi bine compozitia si formezi sărmăluţele, potri­vite ca mărime.

Le aşezi câte 3 bucăţi într-o frunză mare de varză dreptunghiulară, în care pui şi câte o bucăţică de cârnat proaspăt. Pe fundul unei cratiţe aşezi un rând de varză tocată mărunt, peste care aşezi cuiburile de sar­male, pe mai multe straturi, cu varză tocată între ele.

Le acoperi cu varză tocată şi le umpli cu vin şi cu 500 ml de apă. Pui vasul în cuptor şi laşi sarmalele să fiarbă circa 2-3 ore, la foc potrivit, până scade aproape tot lichidul.

Serveşti fierbinţi sarmalele cu mămăligă, fără smântână şi fără cimbru, deoarece aceste sarmale trebuie să păstreze savoarea vinului.

Sarmale de porc fierte in vin

Sarmale de porc fierte in vin

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.