Sarmale de orez in foi de loboda sau spanac

Printeaza

Sarmale de orez in foi de loboda sau spanac

Ingrediente:Sarmale de orez in foi de loboda sau spanac

  • 500 g frunze de lobodă sau de spanac
  • 2 cepe
  • o cană de orez
  • o cană de ulei
  • zer sau borş
  • piper
  • sare
  • o linguriţă de făină
  • o legătură de mărar
  • sare de lămâie
  • smântână

 

Mod de preparare:

Opăreşti foile de lobodă sau de spanac cu zer sau borş. Tai o ceapă mărunt şi o căleşti în ulei, adaugi orezul, îl laşi să se prăjească puţin, apoi îl stingi cu 2 căni de apă şi-l laşi să fiarbă până înfloreşte.

Faci apoi sărmăluţele, le aşezi într-o cratiţă şi torni peste ele un sos preparat astfel: căleşti în ulei ceapa tocată mărunt, adaugi făina şi stingi cu o cană de apă amestecată cu borşul cu care ai opărit loboda sau spanacul.

Presari deasupra mărarul tocat mărunt, potriveşti de sare şi piper şi le laşi să fiarbă la foc mic 20 de minute. Dacă mai e nevoie mai poţi să le acreşti cu puţină sare de lămâie. Sunt foarte bune reci cu smântână.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.