Sarmale de legume cu smantana

Printeaza

Sarmale de legume cu smantana din: varză dulce, morcovi, orez, ceapă, verdeaţă, ouă, unt, smântână, faină, sare.

Ingrediente:Sarmale de legume cu smantana

  • 2 kg varză dulce
  • 750 g morcovi
  • 150 g orez
  • 200 g ceapă
  • 2 legături verdeaţă
  • 3 ouă
  • 100 g unt
  • 200 g smântână
  • 50 g faină
  • sare

Mod de preparare:

Varza fară cotor se opăreşte în apă clocotită cu puţină sare. Se lasă apoi să se răcească şi i se desfac foile. Se rade morcovul crud şi se pune la înăbuşit cu puţină smântână.

Când a fiert pe jumătate, se ad’augă şi orezul opărit şi spălat, ouăle crude, verdeaţa tăiată mărunt, untul şi foarte puţină sare. Se formează apoi sarmalele şi se aşează în cratiţă.

Deasupra se pune sosul făcut din faină dizolvată cu supă de legume şi smântână. Se dau mai întâi în clocot §i apoi la cuptor, cu vasul acoperit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.