Sarmale de bureti in foi de vita

Printeaza

O reteta de post de sarmale de bureti, in foi de vita din: orez, ceapa, bureti de padure, sare, piper, foi de vita, bors, pasta de tomate, apa si facultativ 3-4 lingurid e untdelemn.

Ingrediente:Sarmale de bureti in foi de vita

  • 100 g orez
  • 500 g ceapă
  • 500 g bureţi de pădure (proaspeţi, la sare sau uscaţi)
  • sare
  • piper
  • câteva pachete de foi de viţă (la sare)

pentru sos

  • o cană de borş
  • 3 linguri de pastă de tomate
  • apă
  • facultativ: 3-4 linguri de untdelemn

 

Mod de preparare:

Ceapa se taie şi se căleşte puţin în untdelemn (dacă este dezle­gare) şi apoi se înbuşă apoi în puţină apă sau doar se înăbuşă. Bureţii se pun la desărat sau la rehidratat (dacă este cazul), în apă rece, după care se trec prin maşina de tocat.

Dacă sunt proaspete, se spală şi se toacă prin maşină sau cu cuţitul. Se toarnă peste ceapă. Se adaugă în compoziţie şi orezul (curăţat şi spălat) şi se lasă totul la foc mic până ce orezul se umflă. Se gustă şi apoi se piperează şi, dacă mai e nevoie, se adaugă sare. Se lasă compoziţia să se răcească puţin.

Foile de viţă de vie se desărează în apă călduţă, se curăţă de codiţe şi de vinişoarele prea groase şi se învelesc în ele sarmale de dimensiune potrivită.

Pe fundul oalei se pune un strat de foi de viţă, apoi se aşază, con­centric, sarmalele, primul strat pornind dinspre pereţii oalei spre inte­rior, iar celelalte straturi pornind din centru spre margini. Se acoperă cu alte frunze de viţă de vie şi se toarnă deasupra un amestec de borş, apă şi pastă de tomate.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • sarmale cu bureti

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.