Sarmale cu urda si smantana

Printeaza

O reteta delicioasa de sarmale cu urda si smantana din: urda, orez, foi de vita, ceapa verde, marar, patrunjel, margarina, faina, lamaie, ou, smantana, cimbru si sare.

Poate te intereseaza si:

Ingrediente:Sarmale cu urdă şi smantană

  • 800g urdă
  • 75 g orez
  • 40-50 foi de viţă
  • ceapă verde
  • mărar
  • pătrunjel
  • 100 g margarină
  • două linguri cu făină
  • o lămâie
  • un ou
  • 5-6 linguri cu smântână
  • o linguriţă cu cimbru
  • o lin­guriţă cu sare

 

Mod de preparare:

Foile de viţă se opăresc în apă cu sare. Urda se mărunţeşte bine, se amestecă împreună cu foile de ceapă şi verdeaţă tocate mărunt. Orezul se fierbe, se amestecă şi cu oul, sarea, urda şi ceapa, înăbuşită în prealabil.

Din această compoziţie se fac sărmăluţe. Se aşază pe fun­dul unei cratiţe frunze de viţă, apoi sărmăluţele, punându-se între rânduri bucăţi de margarină şi frunze de mărar.

Se toarnă apă fierbinte şi se pun pe foc. Spre sfârşit, se adaugă un sos din făină rumenită. Se servesc cu cimbru şi smântână.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • sarmale cu urda in foi de vita
  • sarmale cu urda si marar
  • sarmalute cu urda in foi de vita

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.