Sarmale cu urdă in frunze de stevie

Printeaza

Sarmale cu urdă in frunze de stevie

Ingrediente:Sarmale cu urda în frunze de stevie

  • 400-500 g urdă
  • 1 ceaşcă orez
  • 3 legături ceapă verde
  • 3-4 legături ştevie
  • 1 ou
  • 1 cană borş
  • 1 legătură mărar
  • 2-3 lingui pastă de tomate
  • condiment
  • 1 lingură făină
  • ulei

 

Mod de preparare:

Speli orezul şi-l laşi la înmuiat pentru 15 minute. Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti puţin în ulei, adaugi orezul înmuiat şi scurs bine, mai laşi puţin pe foc, apoi le dai deoparte.

Separat, pui la fiert într-o cratiţă 3 ceşti cu apă şi 1 linguriţă de condiment şi când dă în clo­cot, adaugi supa obţinută peste orezul şi ceapa căite. Pui din nou la fiert şi când orezul s-a fiert îl laşi să se răcească.

Il amesteci cu urdă, pui oui şi mărarul tocat şi potriveşti gustul de sare. Pui apoi borşul a fiert cu 1 l de apă. Cureţi şi speli bine ştevia, o opăreşti cu apa amestecata cu borşul, o scurgi (dar nu arunci zeama rămasă) şi înfăşori sarmalele.

Le aşezi într-o cratiţă, le acoperi cu 3-4 tunze de ştevie opărite, torni peste ele zeama păstrată şi le pui la fiert. între timp, desfaci făina într-o ceaşcă de apă, o pui la fiert cu pasta de tomate şi după ce ţii sosul pe foc 10 minute, îl adaugi peste sarmalele aproape fierte. Le mai fierbi împreună câteva minute şi sunt gata

Sarmale cu urdă în frunze de stevie

Sarmale cu urda în frunze de stevie

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.