Sarmale cu urda, marar si patrunjel

Printeaza

Sarmale cu urda, marar si patrunjel din: orez, urdă, ceapă, pătrunjel, mărar, verza sau frunze de viţă de vie, sare, piper.

Ingrediente:Sarmale cu urda, marar si patrunjel

  • 250 g orez
  • 1 kg urdă
  • 200 g ceapă
  • 1 legătură pătrunjel
  • 2 legături mărar
  • 2 verze sau frunze de viţă de vie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli orezul, îl opăreşti şi apoi îl clăteşti cu apă rece. Peste orezul scurs, adaugi urda mărunţită, pătrunje­lul şi mărarul, dar şi ceapa, spălate şi tăiate mărunt.

Potriveşti gustul de sare şi de piper. Omogenizezi compoziţia şi pregăteşti foile de viţă de vie sau foile de varză. Formezi sărmăluţele, punând câte o lingură din compoziţia de orez şi de urdă.

Pui sărmăluţele într-o cratiţă, le acoperi cu apă şi le laşi să fiarbă timp de 1 oră, la foc mic.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.