Sarmale cu păsat

Printeaza

Sarmale cu păsat: pasat, carne de porc, slanina afumata, ceapa, boia de ardei, cimbru, untura, sare, piper, murata.

Ingrediente:Sarmale cu păsat

  • 500 g păsat
  • 500 g carne de porc afumată
  • 200-300 g slănină afumată
  • 3 cepe
  • 1 linguriţă boia de ardei
  • 1 legătură cimbru
  • 50 ml untură sau 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • varză murată

 

Mod de preparare:

Mai întâi speli păsatul pentru că trebuie spălat în 5-6 ape. De fiecare dată când se spală, apar la suprafaţă tărâţele care trebuie aruncate. înainte de a-l pune în tigaie, păsatul trebuie stors foarte bine să nu aibă apă multă.

Pui untura să se topească într-o cratiţă, adaugi ceapa tăiată mărunt, o laşi să se înmoaie, tai carnea şi slănina afumată, dar nu prea mărunt şi le amesteci cu ceapa. După 10 minute adaugi şi păsatul, amestecând mereu să nu se prindă de cratiţă. Condimentele le pui la urmă.

Din această compoziţie faci sarmalele, dar nu pui prea mult pă­sat pe frunza de varză, deoarece la fiert se umflă  păsatul. Pe fundul unei oale de pă­mânt pui un strat de varză tăiată fideluţă, câteva crenguţe de cim­bru şi 1-2 oase cu carne afumate.

După aceea aşezi sarmalele, iar pes­te ultimul strat de sarmale pui varză tăiată fideluţă şi 2-3 crenguţe de cim­bru. Umpli oala cu zeamă de varză (moare) îndoită cu apă sau 3-4 linguri pastă de bulion, pe care îl subţiezi cu apă caldă.

Ca să fie perfecte, sarmalele trebuie să fiarbă la foc încet şi bine acoperite, timp de 4 ore. Le poţi da şi la cuptor, la foc foarte mic. Serveşti sarmalele cu smântână si ardei iute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.