Sarmale cu păsat şi ciuperci

Printeaza

Sarmale cu păsat şi ciuperci: varza murata, pasat, ciuperci, orez, ceapa, gogosari, morcov, ulei, cimbru, marar, sare, piper, foi de dafin.

Ingrediente:Sarmale cu păsat şi ciuperci

  • 2 verze murate (mijlocii)
  • 200 g păsat
  • 200 g ciuperci
  • 100 g orez
  • 2 cepe mari
  • 2 gogoşari roşii
  • 1 morcov
  • 200 ml ulei
  • 1/2 lingură cimbru
  • 1 legătură mărar verde
  • sare
  • piper
  • 1 foaie de dafin

Mod de preparare:

Ceapa, morcovul şi gogoşarii daţi prin maşina de tocat le prăjeşti în ulei. Ciupercile le ţii 20 de mi­nute în apă clocotită, apoi le scoţi şi le scurgi de apă, le dai prin maşina de tocat şi le adaugi peste ceapă, morcov, gogoşari şi le căleşti împreună.

Păsatul şi orezul spălat bine, le ames­teci în compoziţie. Cu aceas­tă compoziţie, condimentată după gust cu sare, cimbru, mărar şi piper, umpli foile de varză acră.

Sărmăluţele au un gust deosebit, dacă adaugi o foaie de dafin la fiert şi le fierbi încet într-o oală de lut, apoi le dai la cuptor. Sunt delicioase, alături de mămăligă şi un ardei iute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.