Sarmale cu legume si orez

Printeaza

Sarmale cu legume si orez din: frunze de vita, ceapa, orez, morcovi, sfecla, telina, rosie, verdeata, galbenus, margarina.

Ingrediente:Sarmale_cu_legume_si_orez

  • 40 g frunze de vita conservate in saramura
  • 2-3 cepe
  • 1 cescuta de orez
  • 2 morcovi
  • 1 sfecla
  • 1 telina
  • 1 rosie sau 2 lingurite bulion
  • 1-2 legaturi verdeata
  • 1 galbenus
  • 2 linguri margarina

 

Mod de preparare:

Speli orezul şi îl laşi 10 minute în apă rece, să se înmoaie. Cureţi şi speli legumele, după care le dai pe răzătoarea mare.

Le înăbuşi într-o cratiţă, în margarina încinsă, picurând câte puţină apă.

Adaugi orezul scurs peste legume şi con-tinui să le înăbuşi împreună 5 minute, la foc mediu, amestecând. P

ui bulionul, omogenizezi şi stingi focul.

Laşi compoziţia să se răcească, apoi o amesteci cu gălbenuşul şi verdeaţă.

Infăşori câte 1 lingură de compoziţie în foi de viţă, formezi sărmăluţele şi le aşezi într-o cratiţă cu pereţi groşi, pe un strat de frunze de viţă.

Le acoperi cu apă fierbinte şi cu un alt strat de frunze şi le introduci în cuptor, la foc mediu, până scade apa.

Sarmale cu legume si orez

Sarmale_cu_legume_si_orez

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.