Sarmale cu ghebe

Printeaza

Sarmale cu ghebe din: varza, ghebe, orez, morcovi, ceapa, bulion, soia, cimbru, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Sarmale cu ghebe

  • 1 varză murată
  • 500 g ghebe
  • 200 g orez
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 150 ml bulion
  • 200 g soia
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • ulei pentru călit

 

Mod de preparare:

Se desprind frunzele de pe varză şi, dacă este prea sărată, se desărează printr-un jet de apă. Morcovul se curăţă şi se dă prin răzătoarea mică.

Ceapa se taie mărunt şi se pune la călit cu morcovul. Ghebele se toacă mărunt şi se adaugă peste legume. Se amestecă 2-3 minute şi se trage de pe foc.

Orezul se dă într-un clocot. Se adaugă şi el împreu­nă cu soia, dată şi ea într-un clocot. Se pun mirodeniile după gust şi se umple foaia de varză împingând cape­tele înăuntru pentru a nu ieşi compoziţia.

Aşezăm într-o oală de tuci sarmalele rând pe rând, după care se pune deasupra sucul de roşii şi acoperim cu apă. Lăsăm să fiar­bă circa 1 oră la foc mic.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Antoanela Marescu

    Foarte bune sarmalele cu ghebe

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.