Sarmale cu ciuperci si boia

Printeaza

Sarmale cu ciuperci si boia din: frunze de viţă din saramură, orez, ciuperci, ceapa, concentrat de legume, boia dulce, pastă de roşii, sare, piper, ulei, patrunjel.

 

Ingrediente:

  • 25 frunze de viţă din saramură
  • 1 cană de orez
  • 500 g ciuperci
  • 1 ceapă
  • 1/2 linguriţă de concentrat de legume
  • 1/2 linguriţă de boia dulce
  • 1 lingură de pastă de roşii
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei
  • pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Toacă mărunt ceapa şi căleşte-o la foc mic împreună cu orezul spălat.

Adaugă ciupercile tăiate şi lasă-le pe foc vreo două minute.

Ia de pe foc şi adaugă boiaua, puţină sare, piper, pătrunje­lul tocat, pasta de roşii, 1/2 cană cu apă şi amestecă bine toate ingredientele.

Spală frunzele de viţă şi umple-le cu câte o lingură din compoziţia de orez şi ciuperci.

Fierbe-le 45-50 de minute. Adaugă bulion dacă preferi sarmalele mai acrişoare.

Sarmale cu ciuperci si boia

Sarmale_cu_ciuperci_si_boia

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.