Sarmale cu ciuperci in foi de viţă

Printeaza

Sarmale cu ciuperci in foi de viţă

Ingrediente:Sarmale cu ciuperci in foi de viţă

  • 40 de foi de viţă
  • 1 cutie ciuperci
  • 1 morcov
  • 1/2 ţelină
  • 3-4 cepe
  • 250 g orez
  • 30 ml suc de roşii
  • 1 lingură vegeta sau sare
  • 1 crenguţă cimbru
  • 1 legătură mărar
  • 1 ou

 

Mod de preparare:

Foile de viţă bine spălate şi alese se opăresc. Se procedează ca în reţetele anterioare. Se înăbuşă ceapa, cu morcovul ras şi ţelina în apă, ulei şi vegeta. După ce s-au înăbuşit bine, se adaugă orezul bine spălat şi o cană de apă.

După ce scade zeama, se adaugă ciupercile date prin maşina de tocat şi celelalte ingrediente. Se lasă să se răcească şi se pune verdeaţa, apoi oul bătut bine. Se fac sarmale în foi de viţă, dar se pot face şi în foi de varză.

Pe fundul cratiţei se pune crenguţa de cimbru şi dafin, după care se aşază sarmalele în 2-3 straturi. Se acoperă cu apă clocotită şi suc de roşii şi se pun la fiert sau la cuptor. Se servesc la masă cu smântână sau cu iaurt.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.