Sarmale cu ciuperci, capere, si cimbru

Printeaza

Sarmale cu ciuperci, capere, si cimbru din: verze dulci, orez, ceapa, morcovi, capere, ciuperci, ulei, roşii, cimbru, ienibahar, foi de dafin.

 

Sarmale_cu_ciuperci_capere_si_cimbru

Ingrediente:

  • 2-3 verze dulci
  • 300 g orez
  • 500 g ceapă
  • 4-5 morcovi
  • 100 g capere
  • 500 g ciuperci
  • 100 ml ulei
  • 5-6 roşii
  • cimbru
  • ienibahar
  • foi de dafin

Mod de preparare:

Speli varza, îi tai cotorul şi nervurile şi o desfaci în foi, pe care le opăreşti şi le pregăteşti pentru a împa­cheta umplutura.

Alegi orezul şi îl speli. Cureţi morcovii, ciupercile şi ceapa. Razi fin morcovii. Toci mărunt ceapa şi ciu­percile. Tai în fâşii miezul verzelor, iar roşiile în felii.

Căleşti în ulei ceapa, apoi adaugi ciupercile, morcovii şi puţină apă şi continui să le înăbuşi până se înmoaie şi scad.

Stingi focul şi în­corporezi în umplutură ore­zul şi caperele scurse, cim­bru şi ienibahar după gust.

Impachetezi sărmăluţele şi le aşezi în cratiţă pe un strat de varză tocată, cu foi de dafin, cimbru şi felii de roşii printre ele.

Torni borşul diluat cu apă cât să le acopere şi fierbi sarma­lele la foc mic, timp de aproximativ o oră, după care le rumeneşti în cup­torul preîncălzit, pentru 15 minute.

Sarmale cu ciuperci, capere, si cimbru

Sarmale_cu_ciuperci_capere_si_cimbru

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.