Sarmale cu carne de porc, vita si pasare

Printeaza

Sarmale cu carne de porc, vita si pasare din: carne de porc, carne de vita, carne de pasare, varza murata, ceapa, orez, oua, sare, piper, suc de rosii, cimbru, sunculita, marar, patrunjel.

Ingrediente:Sarmale_cu_carne_de_porc_vita_si_pasare

  • 500 g carne de porc
  • 500 g carne de vita
  • 500 g carne de pasare
  • 2-3 capatani de varza murata
  • 2-3 cepe
  • 6 linguri de orez
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • suc de rosii
  • cimbru
  • 15-20 de felioare mici de sunculita
  • marar
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Tai ceapa mărunt şi o căleşti în ulei, iar când se rumeneşte, adaugi orezul spălat şi zarzavatul tăiat mărunt. Laşi să se răcească. Separat, toci carnea şi o pui în vase diferite. Compoziţia cu ceapă o împărţi în 3 părţi şi o adaugi peste carnea tocată, lei 2 ouă, le baţi cu puţină sare şi răstorni câte puţin în fiecare vas cu compoziţie.

Adaugi sare şi piper după gust. Desfaci varza în foi, o tai de la cotor şi o speli în două ape pentru a nu fi prea acră. După ce ai pregătit foile de varză, înfăşori sărmăluţele (potrivite ca mărime) din fiecare fel de carne.

Pe urmă iei 3 sarmale, câte una din fiecare fel de carne, pui printre sărmăluţe felioare de şunculiţă şi le înfăşori într-o frunză mare de varză. Poţi pune şi câte 4-5 sărmăluţe, apoi le aşezi într-o oală, pe fundul căreia ai aşezat frunze de varză tăiate solzişori.

Pui apă cât să le acopere, adaugi puţin suc de roşii şi o crenguţă de cimbru. Sunt delicioase.

Sarmale cu carne de porc, vita si pasare

Sarmale_cu_carne_de_porc_vita_si_pasare

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.