Sarmale cu afumatura in varza acra

Printeaza

Sarmale cu afumatura in varza acra din: carne de porc, slanina afumata, orez, ceapa, untura, morcovi, suc de rosii, boia, sare, piper, varza murata, costita afumata si carnat afumat.

Ingrediente:Sarmale_cu_afumatura_in_varza_acra

  • 1/2 carne de porc tocata
  • 200 g slanina afumata, taiata marunt
  • 1/4 kg orez
  • 4 cepe mari
  • 1 lingura untura
  • 2 morcovi rasi
  • 100 ml suc de rosii
  • boia
  • sare
  • piper
  • 1 capatana de varza murata, oparita bine
  • 1/4 costita afumata
  • 1/4 carnat afumat

 

Mod de preparare:

Pui într-o tigaie la,prăjit în un¬tură, slănina tăiată mărunt, adaugi ceapa tăiată şi morcovul ras şi laşi pe foc până se călesc, apoi adaugi orezul pe care îl laşi câteva minute la rumenit. Stingi cu suc de roşii, tragi deoparte de pe foc prăjeala şi adaugi carnea, piper din belşug şi boia după gust.

Amesteci bine compoziţia şi pregăteşti frunzele de varză (pe care le-ai opărit înainte). Rulezi sarmalele – încerci să le faci mici, cât degetul, apoi le aşezi în oală astfel: primul rând este format din cârnaţi şi costiţă, apoi sărmăluţele, prin¬tre care pui cârnaţi şi costiţă.

Adaugi apă până acoperi sarmalele, condimente şi acoperi cu o farfurie pe care o aşezi invers peste oală (oalele de lut sunt cele mai potrivite). Fierbi sarmalele până când cea mai de deasupra este gata.

Sarmale cu afumatura in varza acra

Sarmale_cu_afumatura_in_varza_acra

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.