Sarmale cu ciuperci

Printeaza

Sarmale cu ciuperci din: frunze de vita, orez, ciuperci, ceapa, concentrat de legume, boia dulce, pasta de rosii, sare, piper, ulei si patrunjel.

Ingrediente:

  • 25 frunze de vita din saramura
  • 1 cana orez
  • 500 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 1/2 lingurita concentrat de legume
  • 1/2 boia dulce
  • 1 lingura pasta de rosii
  • putina sare
  • piper
  • 50 ml ulei
  • patrunjel verde

 

Mod de preparare:

Tai ceapa mărunt şi, împreună cu orezul spălat, o pui într-un castron la călit în ulei, la foc mic. Adaugi şi ciupercile tăiate mărunt şi mai laşi totul timp de 2 minute pe foc.

Tragi castronul de pe foc, adaugi boiaua, sare, piper, pătrunjelul tăiat mărunt, pasta de roşii, 1/2 cană cu apă şi amesteci bine toate ingredientele.

Speli frunzele de viţă care au stat în saramură şi le umpli cu compoziţia din castron, formând sarmalele. Le pui la fiert circa 45-50 de minute. Mai poţi adăuga bulion dacă le preferi mai acre.

Sarmale cu ciuperci

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Am facut si eu o data si au iesit delicioase

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.