Sarmale cu arpacas si nuca
PrinteazaO reteta de post de sarmale cu arpacas din: varza murata, ceapa, arpacas, miez de nuca, morcovi, suc de rosii, vin, piper, sare si ulei.
- 2 verze murate
- 3 cepe
- 150 g arpacaş
- 250 g miez de nucă zdrobită
- 2 morcovi
- 500 ml suc de roşii
- 200 ml vin
- piper
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Căleşte ceapa. Adaugă arpacaşul înmuiat şi scurs. Stinge cu apă şi puţin suc de roşii. Când arpacaşul este aproape fiert, pune morcovii raşi, nuca, sare, piper şi o parte din vin.
Lasă pe foc, să mai dea în câteva clocote. Pe fundul unui vas, aşază varză tocată fideluţă. Pregăteşte sarmale din compoziţia de arpacaş.
Toarnă puţină apă, restul de suc de roşii şi vin. Lasă la cuptor până când funzele de varză sunt bine pătrunse.
Poftă bună!