Sarmale cu afumatura

O reteta de sarmale cu afumatura din: carne de porc, ceapa, orez, pasta de tomate, cimbru, varza afumata, piper, costita afumata, foi de dafin si sare.

Ingrediente:

  • 1 kg carne de porc
  • 3 cepe mari
  • 3 linguri orez
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 1 lingurita cimbru
  • 2-3 kg varza murata
  • piper
  • 300 g costita afumata
  • 2-3 foi de dafin
  • sare

 

Mod de preparare:

Speli varza, desfaci foile, scoţi nervurile mai tari şi le tai bucăţi. Treci carnea şi ceapa prin maşina de tocat şi pui to­tul într-un castron. Adaugi ore­zul spălat şi scurs, cimbrul şi două linguri de pastă de to­mate. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi omogeni­zezi bine compoziţia.

Iei cu lingura carne şi aşezi pe foile de varză. Rulezi şi in­troduci varza la capete. După ce termini sarmalele, toci var­ză şi aşezi pe fundul vasului în care le fierbi. Eu le fac în vas de lut. Dacă le faci într-o cratiţă mai mare, le fierbi 30 de minu­te pe foc şi apoi le introduci la cuptor.

Pui peste varza tocată câteva felii de costiţă (sau slă­nină afumată), foile de dafin şi aşezi sarmalele una lângă _ alta, strâns. Pui restul cos­tiţei şi continui cu sarmale.

Acoperi cu varză tocată, diluezi în apă două linguri de pastă de tomate şi torni deasupra. Aco­peri totul cu apă şi le introduci la cuptor pentru două ore. Mai adaugi apă din când în când dacă este nevoie, pentru că o să scadă.

Sarmale cu afumatura

Pofta buna!

 

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Contact