Sarmale afumate

Printeaza

Sarmale afumate din: varza, carne de porc, slanina, costita, carnati, orez, vin, bulion, ceapa, cimbru, foi de dafin, piper, marar, patrunjel, untura.

Ingrediente:Sarmale afumate

  • 2 verze murate
  • 300 g carne porc tocat + 500 g carne porc afumată
  • 200 g slanină afumata
  • 200 g costita afumată
  • 200 g carnti afumaţi
  • 1 ceasca cu orez
  • 2 cesti cu vin alb
  • 100 g bulion
  • 2 cepe
  • cimbru
  • foi de dafin
  • piper
  • marar
  • patrunjel
  • 1 lingura cu untura

 

Mod de preparare:

Ames­tecă într-un lighenaş carnea tocată cu slănina şi carnea afumată date prin maşina de tocat. Adaugă ceapa tăiată mărunt, orezul fiert, sare, piper, cimbru şi verdeaţa tocată fin.

Unge oala de lut cu untură şi aşază un strat de varză tocată şi costiţă. Apoi umple foile de varză cu amestecul de carne şi aşază-le în straturi în oală. între straturi, aşază felii de costiţă, bucăţi de cârnat şi foile de dafin.

Toarnă deasu­pra bulionul dizolvat în vin. Lasă la cuptor, la foc mic, câteva ore bune. Sunt de­licioase dacă le serveşti cu smântână şi cartofi natur!

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.