Şarlotă de ciocolată

Printeaza

Şarlotă de ciocolată

Ingrediente:Şarlotă de ciocolată

  • 8 ouă
  • 100 g zahăr
  • 200 g lapte
  • 6 g gelatină
  • 20 g cacao
  • 300 g frişcă
  • 1 pacheţel zahăr vanilat
  • 2 linguri rom
  • 40 g zahăr pudră
  • 100 g frişcă
  • 100 g fructe din dulceaţă

 

Mod de preparare:

Se amestecă bine cu telul ouăle, zahărul şi laptele. Se pun la foc şi se lasă să fiarbă, amestecînd tot timpul. Se adaugă foile de gelatină (muiate în apă rece) şi cacao, lăsînd să mai fiarbă puţin.

Se ia de pe foc şi se pune cratiţa într-un lighean cu gheaţă. Se amestecă continuu pînă se răceşte compoziţia. Separat se bate frişca cu zahăr pudră şi se ames­tecă cu compoziţia de mai sus.

Se adaugă rom şi vanilie. Se toarnă compoziţia în pahare, se şpriţuieşte deasupra cu frişcă şi se decorează cu fructe din dulceaţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.