Sarlota cu mure

Printeaza

O reteta delicioasa de sarlota cu mure din: branza de vaci, mure, foi de gelatina, zahar tos, zahar pudra, zahar vanilat si albusuri.

Ingrediente:Sarlota cu mure

  • 500 g brânză de vaci
  • 500 g mure (sau oricare alte fructe)
  • 3 foi de gelatină
  • 3 linguri cu zahăr tos
  • 150 g zahăr pudră
  • 1-2 pliculeţe cu zahăr vanilat
  • 4 albuşuri

 

Mod de preparare:

Intr-un castronel, ameste­că brânza de vaci (scursă de zer) cu 100 g de zahăr pudră şi vanilia. Lasă gelatina la înmuiat într-un bol cu apă rece. Separat, pune la fiert trei linguri cu apă. Când apa clocoteşte, ia de pe foc, scurge gelatina între palme şi pune-o în apa clocotită. Amestecă bine.

Toarniă gelatina preparată peste crema de brânză şi amestecă bine cu un tel. Separat, bate albuşurile spumă, apoi încorporează-le în compoziţia de brânză. Udă cu apă rece boluri mici şi toarnă şarlota pregătită. Dă la reoe pentru minimum patru ore.

Spală fructele (opreşte câteva întregi pentru decor, 2-3 pentru fiecare castro­nel), mixează-le într-un robot împreună cu restul de zahăr pudră şi pune desupra fiecă­rei şarlote.

Serveşte şarlotele doar după ce s-au răcit bine, ală­turi de un pahar cu vin alb dulce şi rece ca gheaţa.

Sarolta cu mure

Sarlota cu mure

Pofta bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.