Sarlota cu miere

Printeaza

Sarlota cu miere

Ingrediente:Sarlota cu miere

  • 6-8 mere
  • 175 g miere
  • un ou
  • 25 g faina
  • 1/2 l lapte
  • 1 praf vanilie
  • 25 g zahar pudra

 

Mod de preparare:

Merele bune, tari si de aceeasi marime, se curata de coaja si de casuta cu samburi. Se pun intr-o cratita cu scobitura in sus. In scobitura punem 100 g miere si le dam apoi la cuptor.

Cand s-au copt, le scoatem cu grija pe un platou, fara prea mari goluri intre ele.

Deasupra punem crema preparata astfel: galbenusurile se freaca cu 75 g miere, apoi faina si se subtiaza cu laptele.

Adaugam vanilia si punem amestecul pe foe pana se leaga. Amestecam continuu cat este pe foc. Cand crema este suficient legata, o luam de pe foe si o turnam peste mere.

Punem platoul la rece. Batem spuma albusul cu o lingura de zahar pudra si ornam sarlota cu spritul.

Sarlota cu miere

Sarlota cu miere.jpg   Sarlota cu miere1.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.