Sarlota cu inghetata si piscoturi

Printeaza

O reteta de sarlota cu ingheatata si piscoturi din: oua, zahar fin, zahar vanilat, faina, amidon, zahar pudra, zmeura, ingheatata de zmeura si zahar pudra.

Ingrediente:Sarlota cu inghetata si piscoturi

  • 2 ouă
  • 60 g zahăr fin
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 50 g făină
  • 30 g amidon
  • 1 lingură zahăr pudră

umplutură

  • 250 g zmeură
  • 300 g îngheţată de zmeură
  • 1 lingură zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 170 °C. Se separă ouăle; se bat albuşurile. Separat, se bat gălbenuşurile cu 2 linguri de apă fierbinte; se înglobează zahărul tos şi zahărul vanilinat ; se bat 5 min., până se obţine o consistenţă cremoasă. Se aşază albuşul bătut deasupra, apoi făina amestecată cu amidon şi se înglobează cu atenţie.

Aluatul se aşază în¬tr-un şpriţ prevăzut cu forma de stea mare (0, 6 mm); se şpriţează dungi de 7 cm pe tavă; se coc 10-12 min. Se scot din cuptor şi se presară zahăr; se lasă să se răcească.

Se taie fundurile de la 4 pahare mari de plastic şi se aşază pe 4 farfurii de desert. înăuntru se re¬partizează îngheţata şi se îndepăr¬tează paharele. Se încrustează pişcoturi în jurul turnurilor de îngheţată; se leagă cu o panglică. Deasupra îngheţatei se aşază zmeură şi se pudrează cu zahăr.

Sarlota cu ingheatata si piscoturi

Sarlota cu inghetata si piscoturi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.