Sarlota cu gem

Printeaza

Sarlota cu gem din: piscoturi, sirop de capsuni, gem de capsuni, zahar, apa, albusuri, gelatina, frisca.

 

Ingrediente:Sarlota_cu_gem

  • 12 piscoturi
  • sirop de capsuni
  • gem de capsuni

pentru crema:

  • 125 g zahar
  • 50 ml apa
  • 2 albusuri
  • 3 foi gelatina
  • 250 ml frisca lichida

 

Mod de preparare:

Se prepară crema pentru care, într-o crăticioară se pun zahărul şi apa. Se amestecă cu lingura, pe foc, până ce se produc mici bule.

Se pune gelatina la înmuiat. Se bat albuşurile spumă şi apoi se adaugă siropul cald şi gelatina scursă de apa în care a stat.

Se bate frişca şi se adaugă în amestecul cu gelatină. Se diluează siropul cu foarte puţină apă şi apoi 8 pişcoturi se trec repede prin acest sirop şi se repartizează în pahare.

Se pune şi o linguriţă de gem peste pişcoturi.

Se repartizează crema cu frişcă şi gelatină, se decorează cu câte un pişcot, din cele rămase, trecut prin sirop.

Se pune un strop de gem şi se dau la rece pentru 2 ore.

Sarlota cu gem

Sarlota_cu_gem

Pofta buna!


poate te intereseaza si:

Sarlota de piersici cu biscuiti

Sarlota de piersici cu biscuiti

Sarlota de piersici cu biscuiti din: piersici, biscuiti, zahar, gelatina, frisca, visinata, rom. Ingrediente: 250 g biscuiţi fragezi 1 kg piersici 150 g zahăr 6 foi gelatină 500 g frişcă bătută 1 lingură vişinată 3 linguri rom   Mod de preparare: Aşezi biscuiţii sau pişcoturile pe fundul şi de jur împrejurul unei tăvi sau crăticioare. […]

Sarlota cu ciocolata si frisca

Sarlota cu ciocolata si frisca din: ciocolata, frisca, zahar, lapte, unt, oua. Ingrediente: 250 g ciocolată 200 ml frişca lichidă 300 g zahăr 50 ml lapte 100 g unt 4 oua Pentru servit: 50 ml frişcă bătută scorţişoară mentă proaspătă   Mod de preparare: Se pun ciocolata cu laptele la topit la bain-marie şi, după […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.