Sarlota cu frisca

Printeaza

Sarlota cu frisca din: piscoturi de sampanie, frisca, gelatina, fructe, colorant.

Ingrediente:Sarlota_cu_frisca

  • 200 g piscoturi de sampanie
  • un litru frisca lichida
  • gelatina pentru un litru de lichid
  • 250 g fructe rosii
  • cateva picaturi colorant rosu

 

Mod de preparare:

Se pune gelatina la înmuiat în apă rece în cantitatea indicată pe pachet.

Se bate frişca şi apoi se toarnă gelatina şi se amestecă foarte bine.

Se împarte frişca în două şi, într-o parte, se picură colorant si se amestecă cu jumătate din cantitatea de fructe.

Un vas cu pereţi drepţi se tapetează cu pişcoturi puse pe verticală, se toarnă spuma colorată şi apoi spuma albă.

Se acoperă cu restul de pişcoturi, se înveleşte toată şarlota în folie alimentară şi se dă la rece pentru 12 ore.

Se serveşte cu restul de fructe şi se decorează cu frunzuliţe de mentă.

Sarlota cu frisca

Sarlota_cu_frisca

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Sarlota de piersici cu biscuiti

Sarlota de piersici cu biscuiti

Sarlota de piersici cu biscuiti din: piersici, biscuiti, zahar, gelatina, frisca, visinata, rom. Ingrediente: 250 g biscuiţi fragezi 1 kg piersici 150 g zahăr 6 foi gelatină 500 g frişcă bătută 1 lingură vişinată 3 linguri rom   Mod de preparare: Aşezi biscuiţii sau pişcoturile pe fundul şi de jur împrejurul unei tăvi sau crăticioare. […]

 

Sarlota cu ciocolata si frisca

Sarlota cu ciocolata si frisca din: ciocolata, frisca, zahar, lapte, unt, oua. Ingrediente: 250 g ciocolată 200 ml frişca lichidă 300 g zahăr 50 ml lapte 100 g unt 4 oua Pentru servit: 50 ml frişcă bătută scorţişoară mentă proaspătă   Mod de preparare: Se pun ciocolata cu laptele la topit la bain-marie şi, după […]

 

Prajitura cu nuca de cocos

Sarlota de ciocolata alba

Sarlota de ciocolata alba din: piscoturi, ciocolata, oua, lpate, amidon, zahar, compot. Ingrediente: 20 de piscoturi 200 g ciocolată albă 4 ouă 800 ml lapte 2 linguri amidon de porumb 150 g zahăr 200 ml compot de mere   Mod de preparare: Se amestecă ouăle cu zahărul până la omogenizare, apoi se adaugă amidonul. Se […]

 

Sarlota cu mure

Sarlota cu zmeura

Sarlota cu zmeura din: gelatina, lapte, iaurt, zmeura, vanilie, zahar. Ingrediente: 6 foi gelatină 300 ml lapte 300 g iaurt gras 100 g zmeură 1 linguriţă esenţă de vanilie 75 g zahăr pudră   Mod de preparare: Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Combini laptele cu iaurtul, adaugi zahărul pudră şi amesteci până se […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.