Sarlota cu ciocolata si rom

Printeaza

Sarlota cu ciocolata si rom din: ciocolata, piscoturi, frisca, oua, unt, zahar, rom, crema de ciocolata.

Ingrediente:Sarlota_cu_ciocolata_si_rom

  • 250 g ciocolată de menaj
  • 200 g pişcoturi
  • 200 ml friscă lichida
  • 4 ouă
  • 50 ml lapte
  • 100 g unt
  • 30 g zahăr
  • 100 ml rom
  • 100 ml apa
  • 4-5 linguri crema de ciocolata

 

 

Mod de preparare:

Se unge cu unt o formă şi se asază pe fund hârtie de copt.

Romul şi 100 ml apă se pun într-un vas şi se trec pişcoturile rapid prin amestec, după care se aşază pe fundul şi pereţii vasului tapetat.

Ciocolata şi laptele se pun la topit la bain-marie şi, după ce a devenit o cremă omogenă, se adaugă untul cubuleţe şi se amestecă.

Apoi se pun gălbenuşurile, unul câte unul.

Se amestecă bine şi se scoate vasul de la bain-marie. Se bat albuşurile cu zahărul şi se bate şi frişca.

Apoi, spuma şi frişca se pun în amestecul cu gălbenuşuri.

Se amestecă, se toarnă în forma cu pişcoturi, se asază un ultim strat de pişcoturi îmbibate în sirop de rom, se acoperă şi se lasă la frigider până a doua zi.

După ce se răstoarnă, se unge cu cremă de ciocolată.

Sarlota cu ciocolata si rom

Sarlota_cu_ciocolata_si_rom

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.