Sarlota cu afine si lamaie

Printeaza

Sarlota cu afine si lamaie din: faina, unt, zahar, ou, budinca de vanilie, gelatina, lapte, portocala, rozmarin, praf de copt, sare, afine, lamaie.

Ingrediente:Sarlota cu afine si lamaie

  • 250 g făină
  • 150 g unt
  • 75 g zahăr pudră
  • un ou
  • două plicuri cu budincă de vaniliie
  • 5 g gelatină alimentară
  • 700 ml lapte dulce
  • o jumătate de portocală
  • un fir de rozmarin
  • un pliculeţ cu praf de copt
  • sare
  • 100 g afine
  • lămâie

 

Mod de preparare:

Gelatina se pune la înmuiat în puţin lapte. Firul de rozmarin se fierbee în lapte timp de cinci minute, apoi se scoate. Se adaugă praful de budincă dizolvat cu puţin lapte rece şi se amestecă până când s-a îngroşat compoziţia.

Se adaugă gelatina înmuiată, se amestecă pentru a se dizol­va, ste ia de pe foc şi se lasă să se răceească. Intr-un vas mai mare se amestecă zahărul pudră, untul, oul şi un praf de sare. Se mixează, se adaugă praful de copt, sucul de la o jumătate de portocală şi făina.

Se frământă totul şi din aluatul obţinut se decupează cercuri cu un pahar. Se aşază într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu şi se coc.

Când s-au răcit, se umplu cu budinca puţin călduţă şi afinele şi se introduc la rece. Portocala se poate înlocui cu lămâie.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Arata apetisant sarlota cu afine si lamaie!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.