Şarlotă cu afine

Printeaza

O reteta de sarlota cu afine din: gelatina, piscoturi, suc de afine, afine, zahar pudra, mascarpone si frisca.

Ingrediente:Şarlotă cu afine

  • 1 plic de gelatina
  • 100 ml apa
  • 28 de piscoturi
  • 50 ml suc de afine
  • 100 g afine decongelate
  • 4 linguri zahar pudra
  • 300 g mascarpone
  • 200 ml frisca

pentru ornat:

  • 4 linguri frisca
  • 3 linguri afine
  • zahar pudra

 

Mod de preparare:

Se înmoaie gelatina în apă rece cca 10 minute. Se adau­gă sucul şi se lasă să se dizolve la bain-marie. Se tapetează cu folie transparentă 4 forme rotunde (0 7.5 cm) şi se repartizează pişcoturile de jur-împrejurul marginilor. Se amestecă afinele cu zahăr şi se înglobează în mascarpo­ne.

Când gelatina începe să se întărească, se încorporea­ză compoziţia de brânză şi frişca bătută.

Cu această compoziţie se umplu formele şi se dau la fri­gider; se lasă să se întăreas­că cca 3 ore. Se desprind şarlotele din forme şi se decorează cu amestecul de frişcă şi se presară afine.

Şarlotă cu afine

Şarlotă cu afine

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.