Sardine malteze

Printeaza

O reteta de sardine malteze din: sardine, rosii, ardei grasi, ardei iute, usturoi, morcovi, vin alb, patrunjel verde, sare, piper si ulei.

Ingrediente:Sardine malteze

  • 1 kg sardine din conserva
  • 5 rosii
  • 2 ardei grasi
  • 1 ardei iute
  • 6 catei de usturoi
  • 3 morcovi
  • 100 ml vin alb
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Se decojesc roşiile şi se toacă mărunt. Ardeii graşi se taie cubuleţe, iar morcovii se rad pe răzătoareamică. Se încing 4  linguri de ulei şi se prăjesc 5  minute toate legumele. Se presară sare şi piper după gust.

Sardinele se scurg de ulei sau de apă şi se pun într-un vas termorezistent, formându-se un pat peste care se toarnă amestecul de legume. Se presără ardeiul iute tăiat rondele şi usturoiul pisat. Se toarnă vinul, se presară pătrunjel tocat şi se coc 15 minute la foc moderat. La final se mai adaugă frunze de pătrunjel tocat.

Sardine malteze

Sardine malteze

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.