Sardine cu legume

Printeaza

O reteta de sardine cu legume din: file de sardine, morcovi, telina, mazare, fasole verde, pasta de tomate, ulei, lamaie, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Sardine cu legume

  • 500 file de sardine
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 150 g mazare
  • 200 g fasole verde
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 50 ml ulei
  • 1 lamaie
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi morcovul şi ţelinaîn cubuleţe. Fasolea’ tăiaţi-o în segmente de circa 2-3 cm.

Puneţi într-o tavă unsă cu ulei legumele şi peste acestea turnaţi pasta de tomate diluată cu 3-4 linguri de apă. Peste legume puneţi fileurile de sardine.

Stropiţi-le cu ulei şi presăraţi-le cu sare şi piper. Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceţi totul la foc potrivit, spre mare, circa 30 de minute sau până când legumele sunt bine pătrunse şi peştele este frumos rumenit.

Serviţi fileurile de peşte cu garni­tură de legume şi presăraţi totul cu pătrunjel tocat mărunt.

Sardine cu legume

Sardine cu legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.