Sardine la cuptor

Printeaza

O reteta delicioasa de sardine cu:ceapa, cartofi, ardei gras, usturoi, vin alb, foi de dafin, patrubjel, sare, ulei.

Ingrediente:

  • 1 kg sardine
  • 2 cepe
  • 2-3 cartofi fierţi
  • 2 ardei graşi de diferite culori
  • 5-6 căţei de usturoi
  • 1 ceşcuţă cu vin alb
  • 2 foi de dafin
  • pătrunjel
  • sare
  • ulei

 

Mod de preparare:

Spală bine sardinele, curăţă-le fru­mos, condimentează-le cu sare şi aşazâ-le într-o tavă împreună cu foile de dafin. De jur împrejur, aşază cartofii tăiaţi rondele, ceapa julien, usturoiul zdrobit şi ardeii graşi bastonaşe.

Stropeşte cu puţin ulei şi vin şi aco­peră cu folie de aluminiu. Lasă la cuptor, la foc mic, aproximativ 30 de minute.

Indepărtează folia şi aromatizează cu pătrunjelul. Mai lasă la cuptor aproxi­mativ 10-15 minute. Serveşte peştele cu legume şi sosul format în tavă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.