Sardine in crustă de alune cu fructe
PrinteazaO reteta de sardine in crusta de alune cu fructe din: sardine, alune de padure neprajite, oua, faina, caise, lamaie, ulei de masline, sare si piper.
- 800 g sardine
- 200 g alune de pădure neprăjite
- 2 ouă
- 4 linguri făină
- 400 g caise, piersici sau nectarine
- 3 lămâi
- 5 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi sardinele, dar nu le tăiaţi capurile. Condimentaţi peştele în interior. Bateţi ouăle cu sare şi piper. Treceţi peştele prin făină, ou bătut şi alunele măcinate, apoi prăjiţi peştele pe ambele părţi în ulei.
Scoateţi peştele prăjit pe şervetele pentru a elimina grăsimea de prisos. Curăţaţi fructele alese, tăiaţi-le în feliuţe, puneţi-le într-un castron. Bateţi zeama de lămâie cu 2 linguri ulei de măsline, sare şi piper.
Turnaţi amestecul peste fructe, amestecaţi-le şi păstrati-le la rece până în momentul servirii.
Sardine în crustă de alune cu fructe
Poftă bună!