Sardine cu varza de Bruxelles

Printeaza

Sardine cu varza de Bruxelles din: sardine, varza de Bruxelle, ceapa, boia, scortisoara, nucsoara, anason, usturoi, oregano, salvie , ulei de masline, ulei de susan, sare, piper.

Ingrediente:Sardine cu varza de Bruxelles

  • 600 g sardine
  • 500 g varză de Bruxelles
  • o legătură ceapă verde
  • o linguriţă cu boia dulce
  • 2 g scorţişoară
  • 2 g nucşoară
  • 2 g anason stelat
  • 4 căţei de usturoi
  • o linguriţă oregano uscat
  • 2 frunze salvie
  • 60 ml ulei de măsline
  • 50 ml ulei de susan
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Sardinele se curăţă, se eviscerează, li se îndepărtează capetele şi şira spinării. Se ung cu ulei de măsline, se condimentează, se presară cu oregano şi se frig câteva minute pe ambele părţi pe grătarul încins.

Varza de Bruxelles se spală, se fierbe 15 minute în apă cu sare, se scurge şi se taie în jumătăţi dacă este prea mare. Se încinge uleiul de susan într-o cratiţă, se pun boiaua, frunzele de salvie, usturoiul curăţat întreg şi se călesc două minute.

Se scot usturoiul şi salvia, se adaugă scorţişoara, nucşoara şi anasonul stelat, se adaugă varza de Bruxelles, se condimentează şi se prăjeşte la foc mic cinci minute.

Se adaugă ceapa verde, se căleşte încă două minute, apoi se serveşte alături de sardinele calde.

 

Sardine cu varza de Bruxelles

Sardine cu varza de Bruxelles

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.