Sardine cu porumb şi sos

Printeaza

Sardine cu porumb şi sos din: trunchiuri de sardine, apa, zahar tos, otet, pasta de tomate, amidon, sos de soia, seminte de dovleac, patrunjel, sare, piper, ulei de masline, porumb baby murat, cartofi.

Ingrediente:Sardine_cu_porumb_si_sos

  • un kilogram trunchiuri de sardine
  • 250 ml apa
  • 100 g zahar tos
  • 120 ml otet
  • pasta de tomate
  • amidon
  • o lingura cu sos de soia
  • 50 g seminte de dovleac
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • porumb baby murat
  • cartofi

 

Mod de preparare:

Trunchiurile de sardine se spală, se scurg de apă, se condimentează şi se pun pe o hârtie de copt. Se aşază într-o tavă, se toarnă peste peşte puţin ulei de măsline, se presară pătrunjel tocat, se împachetează în hârtie şi se introduce în cuptorul încins.

Se coace la foc potrivit 25-30 de minute, se scoate din hârtie şi se aşază pe un platou. Intr-o oală se pun la fiert jumătate din canti¬tatea de apă, zahărul tos şi oţetul. Intr-un bol se pun restul de apă, două linguri cu pastă de tomate, sosul de soia şi o lingură cu amidon.

Se condimentează, se amestecă şi se toarnă peste ingredientele din oală.Se ţine pe foc până dă în fiert, se opreşte focul şi se toarnă peste trunchiurile de sardine. Se presară pătrunjel tocat şi se servesc imediat.Se servesc împreună cu porumb baby murat, cartofi natur, presărate cu seminţe de dovleac.

Sardine cu porumb şi sos

Sardine_cu_porumb_si_sos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.