Sardele umplute cu ricotta şi verdeaţă

Printeaza

O reteta delicioasa de sardele umplute cu ricotta si verdeata din: sardele, ricotta, cascaval de oaie, pesmet, patrunjel, busuioc, cimbru, oua, ulei de floarea soarelui, sare si piper.

Ingrediente:Sardele umplute cu ricotta şi verdeaţă

  • 600 g sardele proaspete
  • 250 g ricotta
  • 30 g caşcaval de oaie
  • 150 g pesmet
  • 1 lingură pătrunjel
  • 1 linguriţă busuioc
  • 1  linguriţă cimbru
  • 2  ouă
  • ulei de floarea-soarelui pentru prăjit
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Curăţă sardelele, îndepărtează-le capetele, măruntaiele şi coloana vertebrală, lăsând fileurile unite pe partea dorsală. Spală-le bine sub jet de apă şi usucă-le pe hârtie absorbantă. Amestecă ricotta cu caşcavalul ras, pătrunjelul, busuio­cul şi cimbrul tocate. Pune sare şi piper, după gust.

Umple cu această compoziţie sardelele: ia câte două fileuri de sar­dele, întinde compoziţie pe unul dintre ele şi acoperă cu celălalt. Procedează la fel cu toate sardelele.

Trece sardelele prin ouăle bătute şi prin pesmet; prăjeşte-le pe ambele părţi într-o tigaie cu ulei încins. Aşază-le pe hârtie absorbantă să se scurgă bine de ulei. Serveşte-le, după gust, cu felii de lămâie şi cu salată verde.

Sardele umplute cu ricotta şi verdeaţă

Sardele umplute cu ricotta şi verdeaţă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.