Sardele delcioase

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de sardele delicioase din: sardele, seminte de pin, stafide, ceapa, faina, otet, ulei extravirgin de masline, sare si piper.

Ingrediente:Sardele delcioase

  • 600 g sardele
  • 50 g seminţe de pin
  • 50 g stafide
  • 2 cepe
  • 100 g făină
  • 4 dl oţet
  • ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi de maţe sardelele, clătiţi-le sub un jet de apă rece şi uscaţi-le, tamponându-le uşor cu hârtie absorbantă de bucătărie. Daţi-le prin făină şi scuturaţi-le uşor ţinân- du-le de coadă, ca să nu rămână prea multă făină lipită pe ele, şi prăjiţi-le în mult ulei extravirgin de măsline încins.

Scoateţi-le cu o spumieră şi întindeţi-le pe hârtie absorbantă de bucătărie, ca să-şi lase grăsimea. Curăţaţi cepele şi tocaţi-le mărunt. Căliţi-le în 6 linguri de ulei de măsline, apoi stropiţi-le cu oţetul.

Lăsaţi-le să fiarbă 3-4 minute, apoi stingeţi focul şi potriviţi de sare şi de piper. Pe o salatieră, aşezaţi un strat de sardele, acoperiţi-le cu un strat de ceapă, o lingură de stafide, una de seminţe de pin şi stropiţi totul cu câteva linguri de oţet.

Continuaţi aşa până terminaţi ingredientele, acoperiţi în final cu oţetul rămas şi lăsaţi preparatul într-un loc răcoros 24 de ore, pentru a-l servi pe urmă.

Sardele delcioase

Sardele delcioase

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.